Rörspisar

Rörspisar

Kakelugnar med putsyta

Rörspisen med sin rustika putsyta är ett mycket ekonomiskt alternativ till kakelugnen. Den har samma tekniska värmefunktion som sina kaklade syskon, men prisnivån kan jämföras med murspisens. Den raka rörspisen var vanlig redan på 1700-talet.
Rörspisarna har sedan dess varit en kär eldstad i svenska hem, men fick stå tillbaka lite från mitten av 1900-talet då uppvärmning med el eller olja blev vanligt. De senaste åren har den fått en renässans och allt fler upptäcker den stora charmen och nyttan med att elda i rörspis. Miljövänlig och ekonomisk värme är idag mer aktuellt än någonsin.
En vacker rörspsi från Svenska Kakelugnar kan tillföra Ditt hem mycket mer än kanske någon annan möbel eller inredningsdetalj. Den är ett ståtligt blickfång och ger en varm och trygg atmosfär. Vid formgivningen har vi inspirerats av de mest populära modellerna av klassiska kakelugnar, s.k. rörspisar från olika tidsepoker. Den ursprungliga känslan är bevarad i det vackra, handgjorda kaklet och de små detaljerna.

Vill Du veta mer om våra rörspisar, kontakta Din lokala återförsäljare.